Veel mensen, misschien jij ook wel, hebben de neiging om de zin ‘aan het einde’ omhoog te laten gaan..

Soms is dit heel subtiel en soms is het overduidelijk te horen.

Het effect op de ander(en) is dat de kracht van de boodschap daarmee afneemt.

Het is door de natuur bepaalt:-) dat mensen die lager en rustiger spreken vaak meer gezag hebben, meer autoriteit afdwingen. En dus mensen met een hogere stem of hoger eindigen aan het einde van een zin, minder krachtig overkomen.

Nu hoef je niet zo te ‘brommen’ als Ivo Opstelten (oud-politicus), maar een beetje ‘donkerder’ praten dan je nu doet, doet wonderen met je overtuigingskracht.

Dit is heel simpel toe te passen: Praat langzamer EN eindig elke zin die je met kracht wilt uitspreken, met een denkbeeldige uitroepteken.

Zeg maar eens hardop de zin: “Ik wil dat je naar me luistert”

En laat de eerste keer de zin extreem of heel subtiel omhoog gaan.

Wat is hiervan het effect? Op jou op de ander(en)? Je zult bij jezelf, waarschijnlijk, ervaren dat je eigenlijk zelf ook niet gelooft in deze boodschap..

Misschien ervaar je wel een soort van haast of bijvoorbeeld onzekerheid.

En spreek de zin nu eens wat langzamer uit EN zet aan het einde van de zin een denkbeeldige uitroepteken.

Wat is nu het effect? Ik vermoed dat je bij jezelf meer rust ervaart en dat je voor jezelf merkt dat de boodschap krachtiger is.

Klopt dit voor jou? Of merk je het niet? Oefen dan gewoon nog wat vaker en geloof me, je gaat het effect merken. Op jezelf EN de ander!

Succes met het toepassen van deze techniek!

Over mij: Ik ben zelfstandig trainer, spreker en coach. Op het gebied van teamontwikkeling, sales, beïnvloeden & overtuigen en klantgerichtheid. In de kern help ik managers en ondernemers bij het bouwen van succesvolle teams en organisaties. Mijn motto is: “Als je buiten wilt winnen, moet je binnen beginnen”.