KLABATS, daar ging het schaaltje met mayonaisse…

Het gebeurde gisteren tijdens een etentje met een goede vriend. Het gebeurde zo snel, dat ik eerst niet doorhad wat er gebeurde, om vervolgens de spetters mayonaise te zien zitten. Op de vloer, op de tafel, en ook op mijn jas?

Wat ik ook zag is dat de eigenaar Joost van Mourik, wegliep zonder iets te zeggen. Mijn eerste reactie was :”Nou die had er ook wel iets over kunnen zeggen, niet heel erg klantgericht dit”.

Wat ik niet wist is dat hij direct naar de keuken liep om binnen een minuut terug te komen met 2 theedoeken, een welgemeend excuus en 2 visitekaartjes. Voor het geval dat er toch ook mayonaisse terecht was gekomen op onze jassen en we deze wilden laten stomen.

Wat ik hiervan leerde?

1. Dat mijn eerste reactie niet altijd de juiste hoeft te zijn oeps..

2. Dat een ongeluk in een klein schaaltje uhh hoekje zit en dit niet uitmaakt, zolang je het maar goed oplost voor je klant

3. Dat klanten ‘foutjes’ heel snel ‘vergeven’ als de tijd tussen ‘de fout’ en de oplossing heel kort is

Big shout out dus voor jou, Joost, van restaurant ’t Zusje in Ede.

Jij hebt mij weer eens laten ervaren dat super klantgericht gedrag een positief effect heeft op de klantbeleving.

klantbeleving klantgerichtheid cx meerblijeklanten