Home » Uitgangspunten Werving & Selectie van Managers

Uitgangspunten Werving & Selectie van Managers

“Ik ken Hans Zomer van een bemiddeling voor de gemeente Landgraaf en van een Linkedin training. Ik vind Hans een zeer bijzondere arbeidsbemiddelaar. Hij weet gemakkelijk door te dringen tot de kern en is een kei in het tot stand brengen van goede matches. Hij is bewust gespecialiseerd in een marktsegment en blinkt daar in uit. Daarbij is hij een energieke, attente en prettige persoonlijkheid. Ik zie daarom uit naar verdere samenwerking met Hans. Jurgen Nieuwkoop, Manager.”

Om voor organisaties (interim) managers succesvol te kunnen werven, werk ik met onderstaande uitgangspunten bij werving en selectietrajecten (het vinden van een manager die direct in dienst treedt bij mijn opdrachtgever):

  1. Ik werk alleen op basis van exclusiviteit. Als je wilt dat ik ‘mee help zoeken’ dan zeg ik vriendelijk nee en breng ik je met alle plezier in contact met een bureau dat wel op deze manier werkt. Als je mij de exclusiviteit gunt, dan krijg mijn 100% commitment daarvoor terug om ervoor te zorgen dat jouw vacature succesvol wordt ingevuld.
  2. Helder profiel. Een succesvolle werving & selectie van een manager is alleen mogelijk met een glashelder en wervend functieprofiel. Daarom besteed ik hier de nodig tijd aan. Ik interview diverse mensen binnen de organisatie. Ik ga pas aan de slag als het profiel van de gewenste manager 100% helder voor mij.
  3. Ik stel maximaal 3 relevante managers voor per vacature. Hierdoor maak ik het makkelijk(er) voor mijn opdrachtgevers om te kiezen.
  4. Ik stel alleen managers voor die ook daadwerkelijk een kans maken op de baan. Ik doe niet aan ‘sollicitatievlees’-achtige praktijken. Iedereen die wordt voorgesteld kan de baan in principe krijgen. De keus ligt uiteindelijk altijd bij mijn opdrachtgever.
  5. Ik werk met een vast tariefsopbouw. Dit tarief bestaat uit een deel consultancyfee en een bonusfee bij de succesvolle invulling van de vacature(s).
  6. Ik heb een hekel aan onderhandelen:-). Daarom werk ik altijd onder dezelfde voorwaarden qua consultancyfee en bonusfee. Wil je weten wat deze zijn? Bel me op 06-51837131.

Kun je je vinden in bovenstaande en zie je het zitten om de werving en selectie van managers aan mij uit te besteden? Bel mij op 06-51837131 of stuur mij een bericht. Ik neem binnen 24 uur contact met je op!

“Hans heeft de werving en selectie voor mijn huidige functie als manager Ingenieursbureau van de gemeente Haarlemmermeer verzorgd. Als kandidaat heb ik persoonlijk ervaren hoe goed hij een match kan maken. Ik heb een functie gevonden bij een organisatie die zeer goed bij me past. Daarnaast heb ik tijdens het selectieproces ondervonden hoe hij de belangen van beide partijen weet te behartigen. Voor mij is hij een zeer goede recruiter die ik graag aanbeveel. Richard Klinkenberg, Manager”