Home » Begeleiding » 5 voordelen van het organiseren van een inhoudelijke heidag met je team(s)

5 voordelen van het organiseren van een inhoudelijke heidag met je team(s)

04 september 2018 Begeleiding

Afgelopen donderdag mocht ik voor een fijn team een heidag begeleiden. Het thema van de dag was: hoe geven we als team succesvol invulling aan de nieuwe teamstructuur? Wat hebben we hierin nodig van elkaar, van het MT, van de organisatie? Wat gaan we vanaf nu mee stoppen, mee starten, meer doen en wat juist minder? Wat kan en wil ik als individu hierin betekenen?

Tijdens deze heidag viel me wederom op hoe belangrijk het eigenlijk is om af en toe eens stil te staan bij waar we mee bezig zijn. En voor wie? En schoten me onderstaande voordelen van het organiseren van een heidag binnen.

5 voordelen van het organiseren van een inhoudelijke heidag met je team(s)

1. Goed voor de teamspirit (mits het niet alleen praten is, maar ook voldoende leuke (functionele)spelvormen zijn)

2. Goed om elkaar beter te leren kennen en begrijpen

3. Goed om ‘van een afstandje’ te kijken naar processen, taken en rollen

4. Goed om te ervaren van elkaar dat we vaak hetzelfde willen, maar dit niet altijd uitspreken naar elkaar

5. Goed om concrete acties te benoemen om het ‘opgehaalde’ in de praktijk te brengen

Kortom, organiseer eens eens een heidag met je team en je zult ervaren dat er hernieuwde energie je team(s) binnenstroomt!

De belangrijkste valkuil van een heidag

En ja er is ook altijd 1 grote valkuil: dat het bij deze leuke dag blijft en er in de praktijk niets (of niet veel) van terecht komt. Dat het eigenlijk een beetje bij het ‘oude’ blijft.

Tip om deze valkuil te voorkomen

Belangrijk tip daarom: maak wat er gezegd is concreet, benoem kleine stapjes die gezet gaan worden en monitor dit gedurende een periode van minimaal 3 weken.

Ennuh….ben je manager en wil je met je team(s) onder mijn begeleiding een heidag organiseren? Bel me dan op 06-51837131 of stuur een bericht via het contactformulier.

Wil jij je team ook succesvol meekrijgen in een verandering?
En wil je hier met mij eens verder over praten? Neem dan contact met me op via onderstaande contactformulier of bel me op 06-51837131.


Hans Zomer
Vond je dit een interessant artikel? Deel het met je netwerk via bovenstaande knoppen? Voel je ook vrij om te reageren via onderstaande reactieformulier. Wil je een keer kennismaken en verder praten over o.a. bovenstaande? Bel mij dan op 06-51837131.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *